2011. április 19., kedd

Mérhetetlen, behozhatatlan...

Amint az a képeken látható, először az én test átmérőmet próbáltuk megállapítani. Erre azért volt szükség, mert az elmúlt időszakban annyiszor néztek már madárnak, hogyha netán ez az állapot valamilyen oknál fogva bekövetkezne, tudjam, hogy mekkora lyukat kell fúrni, hogy beférjek az odúba. Mint látható sajnos ez megmérhetetlen...
Erről jut eszembe egy történet:
Nyuszika bóklászik az erdőben. Megbotlik valamiben. Felemeli, nézegeti, forgatja, látja, hogy egy deszkalap, melynek az egyik oldalára a következő van írva: két méter előny. Először nem tudja mitévő legyen vele, de azután nagyon megörül, mert eszébe, ha a róka üldözi, akkor már lesz két méter előnye vele szemben, így nehezebben fogja utolérni. 
Hóna alá csapja a deszkát, és tovább mendegél. Az út mellett megint megpillant valamit. Odamegy, kiderül, hogy ez egy másik deszka. ennek a hátoldalára az van írva, hogy: három méter előny. 
Hát ez óriási, gondolja a nyuszika, most már van összesen 5 méter előnyöm, már majdnem biztos, hogy a rókának nem sikerül utolérnie engem.
Bandukol tovább, mikor a fák között megpillant egy hosszabb valamit, egy fának támasztva. Kihozza az útra és látja, hogy ez is egy deszka, melynek a hátoldalára azt írták, hogy: négy méter előny. Ez aztán a jó dolog, így már 9 méter előnyöm is lehet a rókával szemben.
Elégedetten hóna alá csapja mindhárom deszkát, és elindul hazafelé.
Hazaérve nekitámasztja a deszkákat a háza falának, majd megy helyet csinálni nekik a kamrában. Ennek végeztével, egyenként viszi a deszkákat a kamrába. Az elsőt szépen elhelyezi, jön a másodikért. Ezzel már egy kicsit megkínlódik, csak nehezen tudja bevinni a kamrába. Jön a harmadik. Ezt sehogy sem sikerül bevinnie. Próbálgatja, így is úgy is de csak nem sikerül. Szomorúan ül le az ajtó elé, hogy átgondolja, mit is lehetne csinálni. Majd egyszer csak a homlokára csap: te jó ég, behozhatatlan előnyre tettem szert a rókával szemben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...